HASK II – Kristianstad SS 3½-1½

HASK II leder fortfarande allskånskan division två efter en seger mot Kristianstad SS. Det var en mycket hård match som avgjordes när Ronny vann på tid i bra ställning. Innan dess hade mycket  hänt. Eric och Hoger kom båda tidigt sämre medan Vijay kom allt bättre. Hoger fick aktivitet och en bonde för kvaliteten. Ronny vann tidigt en bonde men motståndaren fick motchanser. Eric var klart sämre men motståndarens tid började bli knapp. Eriks parti var lika.
Vijay utökade sakta sin fördel och vann säkert. Erik L var bonde under i ett slutspel med höll remi. Eric hade vänt i motståndarens tidsnöd och väntade på Ronnys parti. När Ronny vann spelade Eric på en dragupprepning som Kristianstadspelaren måste anta för att inte komma sämre. Hoger försökte vinna när matchen redan var i hamn men det var aldrig riktigt nära.
En jämn match som kunde slutat med vinst för båda lagen men HASKarna var bättre på att ta tillvara på sina chanser.  Tabellen finns här.

Nästa match spelas den 27 mars borta mot SK Bara Bönder.

Förstalaget hade spelledigt men tog ändå ett steg mot nytt kontrakt när resultaten gick vår väg. Tabellen finns här. Vinst eller oavgjort mot LASK II den 27 mars och nytt kontrakt säkras.