Junior Kronborg Master

Det blev hela 13 spelare som åkte med färjan till Helsingör och spelade Junior Kronborg Master. Vi hade flera unga spelare som gjorde sin första turnering, både nya och gamla spelare skötte sig utmärkt. Vädret var bra, spellokalen var stor med ett väl tilltaget utrymme för förldrar och en cafeteria med humana priser. Det enda problemet var att vi inte fick med oss några pallplatser.
I Danmark spelar man spelar man i tre klasser. I den rutinerade gruppen hade Samuel turneringens slutsegrare i brygga i första ronden men han dukade under i tidsnöden, en vinst där och det hade kunnat sluta annorlunda. Nu blev Emil bästa HASKare på femte plats. Båda spelade flera jämna och bra partier.
I mellangruppen hade vi fyra startande Matthew, Saanikia, Debasman och Rishit. Matthew fanss länge med i toppen och slutade sexa. Rishit hade inför sista ronden chans på en pallplats med det ville sig inte. Debasman tog 1½ och Saanika 1 av 5.
I nybörjargruppen spelade sju HASKare. Alla tog minst 1½ av 5. Bäst lyckades Pratysh som trots förlust i sitt sista parti tog tre poäng.
Alla resultaten finns här.
Tack till Helsingör Skakklub och föräldrarna som följde med.