HASKare i Lund

Det var mycket schack i Lund förra veckan och HASK var på plats.

Schackstudions IM-Turnering
Kåre spelade sin först turnering som internationell mästare. Han gjorde en stabil turnering och bara en förlust i sista ronden stoppade honom från att ta hem förstapriset. Läs Axel Smiths rapportering på schack.se här

CellaVision
Stefan Håkansson hade en mycket intressant turnering. I snabbschacket vann han tre raka med segrar mot Elena Tomilova och Tobias Valentin Rostgaard som båda har över 2350 i Elo. I det sista snabbschackspartiet blev ex-veteranvärldsmästaren Jens Kristiansen för svår. Stefan slutade på 4/8 efter ytterligare en förlust mot en stormästare i form av ryssen Evgeniy Solozhenkin. Även Idris tog 4 poäng men mot betydligt lättare motstånd. Majed spelade liksom Idris en turnering i linje med sin ranking och slutade på 2 poäng. Filip och Isam tappade båda en del ranking. Slutresultatet finns här.

Lilla Cellavision
I lilla Cellavision för spelare under 1600 vann HASK U 20 klassen dubbelt, Valentin vann och tog även ett rankingpris medan Stefan Lupeskovic blev tvåa. Vijay blev två i sin rankinggrupp. Bra spelat av våra nya medlemmar. Slutresultatet finns här.