HASK second digit number Blixt

Trots tuffa tidshandikapp höll favoriterna i HASK second digit number Blixt. Christian Jepson (Limhamns SK) besegrade Tomas Rosell i finalen. 

Tyvärr kom bara 12 spelare till start. Efter ett kval där alla mötte alla gick sex spelare till A-final och resten till B-final. Bäst i kvalet blev Tomas Rosell och Christian Jepson som båda tog 8½ av 11. Tre av våra spelar tog poäng av favoriten IM Christian Jepson, Tomas Rosell och Isam Kayyali spelade remi medan Idris Amin vann. Förutom Tomas Rosell gick Hoger Mohamed, Idris Amin och Patrik Nilsson till A-finalen, alla tre tog 7 av 11. I kvartsfinalerna besegrade Patrik Nilsson Jan Bengtsson medan Hoger Mohamed besegrade Idris Amin i båda matcherna behövdes det ett armageddonavgörande. Tomas Rosell och Christian Jepson gick direkt till semifinalen. I semifinalerna vann Christian Jepson efter att Patrik Nilsson spelat fram en bonde och missat att en springare nu blev ogarderad. Tomas Rosell gick till final efter en armageddonseger mot Hoger Mohamed. Även finalen avgjordes i armageddon. Både Tomas Rosell och Christian Jepson hade små fördelar under partiet, men i ett slutspelet när tiden blev knapp satte Tomas Rosell en hel pjäs. Christian Jepson vann därmed HASK second digit number.

I B-finalen blev det däremot hemmaseger när HASK-junioren Isam Kayyali besegrade Landskronas Esad Kahriman. En bra seger för Isam då Esad Kahriman är en erkänt stark blixtspelare. Två andra juniorer spelade starkt Marius Schriever-Abeln från Halmstad tog 5½ i kvalet och nådde semifinal i B-slutspelet även  HASKs Vijay Balaji  nådde semifinal i B-slutspelet.

Alla resultat finns här.

 

Isam Kayyali med vit vann B-finalen mot Esad Kahriman.