Lottning ungdomsserien

En intressant utmaning väntar våra juniorlag i toppdivisionerna av Skånes
schackförbunds ungdomsserier. Vi har ett lag i division ett och två lag i division två, av Skånes tolv bästa juniorlag kommer alltså tre från HASK. Lunds ASK har två lag i ettan som också består av Limhamn, Sandlöparen och En Passant. I division två möter våra två lag Hässleholm, Malmö AS, Bara Bönder och Eslöv.

Lottning division ett finns här.

Lottning division två finns här.

Vad kan vi hoppas på?
I division ett är vi regerande mästare men vi har tappat Tomasz, Filip och Majed har flyttat för att studera. Det har på plussidan fått flera starka nya spelare som har lärt sig spela på internet. Lund ASK är favoriter med ett lovande lag som blev tvåa i kadettallsvenskan. Om Limhamn kan komma med sina bästa har man ett mycket bra lag och Sandlöparen har bästa toppduon i Jönssonbröderna. En Passant och LASK 2 får lita till sin brädd. Jag är optimistisk och tror på en bronsmedalj.
I division två är tredjelaget nykomlingar medan andralaget slutade trea förra säsongen.Det blir helt klart tufft för våra lag. Jag tror Malmö AS vinner med unge Noah Gebre Hiwot i laget, Eslöv är också riktigt bra. Hässleholms lag har spelat ihop i många år ock kan som nykomlingar kanske överraska. Hos Bara måste Linus Eisele leverera på bord ett annars blir det tufft. Jag tror vi slutar trea och femma i serien.

Speldagar är 2019-10-05, 2019-10-26, 2019-11-30, 2020-01-25 och 2020-03-07, övriga serier lottas senare och spelar inte 2019-10-05.