Inför allsvenskan

Förstalaget möter Lundalaget, SK Mumien, på hemmaplan. Mumien är nykomlingar i serien och ligger just nu sist med noll poäng. Lundensarna har bara mött lag från övre halvan av tabellen så man har fortfarande goda chans att hänga kvar. Det mest kända namnet i laguppställningen är internationelle domaren Anil Surender som bland annat har dömt i Norway chess, GP-finalen i Bilbao och i Wijk aan Zee. Mumien har bara tolv spelare spelarregistrerade med en snittranking på under 1900 i säsongens tidigare matcher så måste HASK gälla som klara favoriter. I fjol spelade Mumien 4-4 mot Helsingborgs SA II. Mumien har en trevlig hemsida, läs mer om mumien här. Matchen kan följas här. Tabellen finns här.

Andralaget åker till Göteborg för match mot Kålltorps SS. Kålltorp har spelat i division två sedan säsongen 15/16, främsta placeringen är en tredje plats men oftast har laget fått kämpa för nytt kontrakt. Även den här säsongen lär Kålltorp få kämpa för nytt kontrakt, hittills har man förlorat klart mot topplagen Manhem III och Hisings-alliansen och en knapp förlust mot Varberg. På förhand en oviss match mot ett lag som vi inte har koll på.
Kålltorp är kända för en fin ungdomsverksamhet, den enda matchen mot HASK jag kunde hitta var en match i kadettallsvenskan 2016 där Kålltorp vann mot HASK II med 5½-½. Läs mer om Kålltorps SS här. Matchen kan följas här. Tabellen finns här.

Tredjelaget spelar borta mot Engelholms SK. I fjol vann HSA III medan HSA IV spelade oavgjort mot Engelholm. I allsvenskan har våra motståndare inlett med två förluster, däremot går det bra i allskånskan där man leder serien med full poäng. I Engeholms rankinglista finns ett ganska nytt namn i Per-Olof Gromark som kom från Örgryte under fjolåret. På toppborden finns även rutinerade Bo Gustafsson och Peter Dalling. Läs mer om Engelholms SK här. Matchen kan följas här. Tabellen finns här.