HASK hänger kvar i internetligan

För tredje veckan i rad slutade HASK på åttonde plats och spelar därmed ännu en vecka i division två av Swedish Chess Team Battle. Som vanligt låg vi länge på nedflyttningsplats men den här gången så klarade vi oss kvar med hela 17 poäng före Linköpings ASS och Eskilstuna SK. För andra veckan i rad hänger vi därmed kvar på Eskilstunas bekostnad, detta sedan Eskilstuna SK tagit Lunds ASK plats i division två. Örgryte SK vann och gick tillsammans med SK Rockaden, Stockholm upp i division ett. Det var en väntad toppduo som var totalt överlägsna.
I HASK var Filip bäst med 30 poäng. Hoger gjorde en mycket stark debut och tog 29. Tabba var trea med 28. En annan som hade en bra kväll var Issam som tog 24 poäng mot mycket starkt motstånd. Valle hade stormästaren Adam Tukhaev i gungning men den starke ukrainaren klarade sig till slut.
Nästa omgång, den 26 april, blir extra viktig, efter denna omgång kommer ingen upp nerflyttning ske under maj månad. Det är bara ett lag som flyttas upp och ner den 26 april. Speltiden är 18:15 som vanligt.
Nya i vår serie blir Schack 08 och Örebro SS som flyttas ned från division ett och Solna SS och SS Manhem som flyttas upp från division tre.