HASK kvar i division två av Swedish Chess Team Battle

I coronavirusets spår startade förra veckan Swedish Chess Team Battle, en lagtävling för svenska schackklubbar på internet. Alla spelar så många treminuters blixtpartier man hinner med på 90 minuter, lagets åtta bästa spelare räknas. Vinst ger två poäng och remi ett och det finns möjligheter för bonus poäng. Läs mer om Swedish Chess Team Battle, bland annat reglerna här.
HASK var med i första rundan och åkte då ur division ett. Nu spelade vi i division två och med flera starka klubbar (Wasa, Västerås och Lunds ASK) som debuterade, var det en tuff uppgift. Med dryga 20 minuter kvar låg vi precis under nedflyttningssträcket men med en fin spurt passerade vi Visby och gick in på en åttonde plats. Därmed är vi kvar i division två. I HASK spelade: Quickslick 26 poäng, Finnen78 24, sotille 24, Sekiago 23, ValleTappaKvalle 22, gaithtabba 22, Qapi 21, Issam_k 19, Milesd 15, Majed_ctb 15, algeen 11, Charzi 10 och Luxio 7
Slutresultatet finns här. Wasa SK sände live från tävlingen, två HASKare var med i sändningen, kolla sändningen här
HASK spelar igen nästa vecka. Alla HASKare är välkomna att spela. Skapa en profil på Liechess här och gå med i team HASK här. Nästa omgång spelas söndag den 12 april klockan 18:15.