HASK fyra i SCTB

För andra veckan i rad slutade HASK fyra i Swedish Chess Team Battle. Vi var bara en poäng efter Kristineberg på bronsplats men marginalen ner till femman Eskilstuna var också liten, bara tre poäng. Visby vann dagens omgång fullständigt överlägset före Uppsala. Inför sista omgången ligger vi fyra och allt pekar på att vi slutar just på en fjärdeplats totalt. Det är en omgång kvar att spela. Dagens resultat finns här.
Poängfördelningen bland våra topp åtta, som räknas i lag, var jämn. Patrik tog mest med 30 före Stefan Håkansson 29, Valle 26, Filip och Sejfo 25, Anders Hansen 24, Idris och Issam 22. Idris och Lars gjorde sina bästa insatser med nya poängrekord i SCTB. Själv hade jag ingen lyckad kväll men en vacker slutforcering mot starke Åke Westin räddade kvällen. Lösningen finns i kommentaren.

Åke Westin-Eric Nordin Svart drar och vinner.

Ett svar på ”HASK fyra i SCTB

  1. Lösning: 27. – Txf2 28. Sxb6 Txf1+ 29. Kxf1 b2 (axb6 är ännu bättre än b2) och vit gav upp.

Kommentarer är stängda.