Blixt-SM i Helsingborg

Det blev mycket Lund i toppen av Blixt-SM. Axel Smith, LASK, vann på 10,5 av 13 poäng före Kaan Kücüksari, LASK, och Linus Olsson, Oves SK. Det var dock Christian Jepson, Limhamns SK, som var snabbast i starten med sex raka vinster. Det gick dock sämre för efter pausen och Jepsson slutade femma. I tionde ronden var topprankade Axel Smith tillbaka på bord ett och där höll han sig kvar. Smith vann till slut på 10½, en poäng före kvarten Kaan Küçüksarı, Linus Olsson, Isak Storme (Lunds ASK) och Christian Jepson. Det skilde bara en kvalitetspoäng mellan dessa fyra spelare.

HASK kom till start med hela 13 spelare och blev största klubb. Majed inledde starkt med segrar mot Anders Hansen och Carlos Törnberg men föll tillbaka. Till slut blev det Tomas Rosell som blev bäste HASKare på åttonde plats efter bland annat en remi mot Smith. Patrik Nilsson var länge med i toppen men det gick tungt i slutronderna. Patrik och Anders Hansen slutade på sju medan Hoger Mohamed, Stefan Andersson och Issam Kayyali alla tog 6½.

Det kom 52 spelare till start trots att tävlingen var utlyst med kort varsel. Slutställning, resultat och partier från toppborden finns här.