HASK II – Harplinge SS-Halmstad 4½-3½

HASK II vann mot Harplinge SS-Halmstad med 4½-3½. Hallänningarna var högre rankade på toppborden medan HASK var högre rankade på slutborden. Innan man räknade in 4-0 på slutborden ska man kommas ihåg att orankade Peyman Mashhadi och Faris Cibo har spelat utmärkt Harplinge SS-Halmstad höstturnering och att Marius Schriever-Abeln och Mauritz Björck är juniorer på snabb väg framåt. Det visade sig snabbt att Harplinge SS-Halmstad var mycket bättre än sin ranking på bord fem till åtta. Det blev en match där ett par av partierna svängde ganska mycket. HASK ledde 3-0 och såg ut att gå mot en klar seger men Harplinge SS-Halmstad kämpade sig tillbaka men han inte ikapp. Ett stort plus till Tabaa som vann mot rutinerade Magnus Lindhe.
Analys
Andralaget, som är nykomlingar och kommer att få kämpa för nytt kontrakt. Det här var två mycket viktiga poäng speciellt som tre lag åker ur serien. Avgörande för andralaget blir att vinna mot lagen på undre halvan. Den stora skrällen i serien var att LASK III vann mot LASK II med 6½-1½.
Nästa match blir Lördagen den 15:e januari på hemmaplan mot Växjö SK. Detta blir en nyckelmatch. Söndagen den 16:e januari möter HASK II Limhamns SK på bortaplan, en tuff uppgift mot ett lag som vann sina båda första matcher. Tabellen finns här.