Sammanfattning förstalaget Superettan

Säsongen började med målsättningen att vi skulle hålla oss kvar i Superettan.
Efter vinst mot Kristallen och förlust mot Farsta i dem 2 första ronderna i December kändes målsättningen rimlig.
Härnäst väntade sammandrag i Helsingborg. Vi började på fredagen med en komfortabel vinst mot Västerås SK 2 med 6-2. Frirond på lördagen och sedan ett möte mot topplaget Uppsala ASS på söndagen. Vi var försvagade då våra danska lagkamrater spelade i danska ligan. Trots detta så vann vi med 4½ – 3½. Kanske var det här förhoppningar om något annat tog vid?
Vi fortsatte vår färd med en vinst mot starka Örgryte SK med 6½ – 1½ efter starkt spel av hela laget.
Efter detta väntade 2 tuffa bortamatcher mot Burgsvik Alva SK och Schack 08 i Stockholm respektive Norrköping. I dessa matcher debuterade våra juniorer Filip Jonsson och Valentin Derdic med imponerande spel.
Mot Burgsvik Alva säkrade Stefan Håkansson vinsten genom att ta remi i vunnen ställning.
Mot Schack 08 tog Patrik Nilsson en fin seger mot starka Peter Laveryd som svart.
Vi vann bägge matcherna med 4½ – 3½ respektive 5 – 3.
Inför sammandraget i Södertälje så såg det onekligen bra ut. Vi ledde serien och hade god marginal för att klara en uppflyttning till elitserien. Dessutom hade vi ett mycket starkt lag.
Sammandraget började med en förlust mot Rockade Stockholm 2 med minsta möjliga marginal 3½ – 4½. Tabellen blev jämn igen då våra konkurrenter om uppflyttning vann sina matcher. Lördagens match mot Rockaden Umeå vanns med minsta möjliga marginal 4½ – 3½. En match som kunde slutat hur som helst. Bland annat satte Patriks motståndare en pjäs. Förutsättningar inför sista ronden var att 4 – 4 skulle räcka för uppflyttning.
Vi mötte SS 4 Springare. Lagledaren kände sig optimistisk. Bland annat hade SS 4 Springare 2 juniorer som lagledaren trodde vi skulle kunna ha goda chanser mot. Dessa juniorer spelade dock schack med ett självförtroende som man inte sett på länge och fick 2 remier mot våra mer rutinerade spelare. Efter 2 ytterligare remier för Jacob och Anders, Vinst för Patrik, Peter, och Daniel så var dock segern och uppflyttning klar!
Imponerande insatser av hela laget under säsongen. Peter Rothmans 7/9 och Daniel Semcesens 7½/10 sticker ut lite extra.
Målsättningen inför elitserien då? Vi börjar väl med målsättningen att hålla oss kvar!?


Foto: Lars OA Hedlund