HASK II tog tredjeplatsen

Det blev vinst i derbyt mot Helsingborgs SS med klara 6½-1½. På förhand var HASK favoriter då HSS saknade flera starka spelare. HSS stretade emot bra till en början och efter öppningarna var ställningarna ganska jämna, ju längre matchen gick desto mer gled matchen över till vår fördel.
Eric inledde poängplockandet genom att få in ett avgörande kungsangrepp. I ordförandemötet på bord ett tog Stefan tog remi med merbonde men med flera svagheter i sin ställning. Anders spelade mycket säkert i tidsnöden vann ett mycket skarpt parti. Ledning HASK 2½-½ efter tidsnöden. Andreas fick in en fin kombination som vann kvalitet och därefter partiet. Staffan fick en nya dam men det fick Rolf Johansson också, Staffan hade dock sin kung säkrare och vann därför. Per-Olof spelade starkt men missade en studieartad slutspelsidé och partiet slutade remi. Daniel spelade remi i ett parti där både spelarena hade chanser. Sist klar var Mika som vann ett långt parti där Bengt Andersson ständigt hittade nya försvarsvägar men till slut vann Mika efter drygt 90 drag.HASK II slutar trea efter fyra klara vinster, två knappa förluster och en svidande storförlust mot Växjö II. Något överraskande vann LASK IV serien. Oves SK och En Passant flyttas ned från division ett och Limhamn III flyttas upp från division tre. Tabell och alla matcher finns här.