HASK III vann derbyt

HASK III vann mot Helsingborgs SS II efter en mycket bra insats av hela laget. Det var två på pappret mycket jämnstarka lag som drabbade samman. Redan tidig tog HASK greppet om matchen genom juniorerna Vihaan som vann snabbt och Haider som kom bättre i sitt parti. Matchen avgjordes när Sakarias vann en pjäs och kunde ro hem sitt parti. Slutresultatet fastställdes av Cai som efter en lång kamp fått ner två bönder till sjunde raden. Ett annat mycket bra resultat är Victors remi mot underrankade Viet Hoang. Mike tog ett nytt steg mot ett elo-tal och Erik tog en remi mot rutinerade Falk Zetterström. Ahmad kämpade länge och väl mot en av Helsingborgs bästa juniorer men fick till slut ge sig.
HASK III avslutar den 19 mars borta mot serieledaren Limhamn III. Tabellen finns här.

HASK II förlorade en mycket jämn match mot serieledaren Lunds ASK IV. En match med flera jämna och spännande partier. Vi hade kunnat vinna men LASK hade också chanser på fler poäng, till slut handlar det om form, flyt eller vad man vill kalla det. LASK har serieledningen och har haft lite stolpe in under säsongen och då fortsätter det ofta så. Våra två vinster tas av Mika och Anderas som båda som är i utmärkt form och har tagit många poäng i seriespelet.

I sista omgången blir det ett nytt derby när HASK II möter förstalaget från Helsingborgs SS på bortaplan, vinnande lag tar hem tredjeplatsen i serien. Tabellen finns här.