HASK trillade ur elitserien

Det blev en tung förlust i sista ronden av elitserien. Farsta vann med 5-3 och HASK får lämna elitserien efter bara en säsong. Inför sista matchen var läget att HASK behövde vinna mot Farsta och Västerås måste förlora mot Limhamns för att HASK skulle rädda kontraktet. Tyvärr förlorade vi mot Farsta så trots att Limhamn vann så spelar HASK i superettan nästa år.
Matchen mot Farsta var jämn. Farsta tog ledningen tidigt och HASK jagade men kom inte ikapp. HASK gör en bra match med det räcker inte hela vägen. Patrik och Fredric spelar långa remier som svart mot klart högre rankade motståndare och Kåre vann ett intressant parti mot Kezli Ong. Även Jacob och Daniel spelade remi. Partierna kan spelas igenom här.

Över hela säsongen har Jacob varit lagets bästa poängplockare med bland annat remier mot starka spelare som Grigorov, Lyrberg, Degerman och Linus Johansson. Stefan Håkanssons inhopp med 2/3 bör också lyftas fram. Till nästa säsong väntar spel i superettan mot Farsta SK, SK Rockaden, Sthlm II, SS 4 Springare, SK Kamraterna, SS Luleå, Upsala ASS, Burgsvik Alva SK och två lag som flyttas upp från division ett. För att citera Per Elofsson ”Det är bara att bryta ihop och komma igen.”