Flick-NM

Nordiska flickmästerskapen spelades i Helsingborg. De svenska deltagarna hade kvalificerat sig genom topplaceringar i flick-SM. Tävlingen var uppdelad i tre klasser: A (2003-2006), B (2007-2009) och C (2010 och senare). Det spelades fem ronder med betänketiden 90 minuter + 30 sekunder/drag.
HASK deltog med Maria som spelade i C-gruppen och stora delar av funktionärsstaben.
Maria som vann lågstadieklassen i flick-SM hade det tufft i startronderna men spelade upp sig efter hand och slutade på 14.e plats i C-gruppen. Det var en bra insats eftersom Maria var tre år yngre än flertalet startande och hon aldrig tävlat internationellt förut.
Marias fina vinstparti mot Natasja Morkore från Färöarna kan spela igenom här. Alla partier finns här (Liechess) och här (chess.com). Slutresultatet finns här.
Trots att svenskorna hade hemmaplan blev det inga medaljer till de blågula utan Norge vann medaljligan. På SSF hemsida finns bilder på alla medaljörer.

Ett svar på ”Flick-NM

Kommentarer är stängda.