Svenska mästerskapen är slut.

Svenska mästerskapen avslutades i söndags. Tävlingen blev en stor framgång för svenskt schack med nästan 1000 deltagare, den tredje bästa deltagarsiffran under 2000-talet.
HASK var fjärde största klubb efter Lunds ASK. Limhamns SK och Linköpings ASS. Totalt startade 21 HASKare varav ett par gjorde två starter. HASK fick tre gruppsegrar genom: Anders Nilsson weekend 1 grupp 1 och Andreas Elsner weekend 1 grupp 3 och Majed Fakhr Eldin klass II grupp 1. Ett par HASKare slutade topp tio i olika SM-klasser, HASKs pristagare: Per-Olof Gromark slutade tia i Veteran SM +65, Patrik Nilsson slutade nia i Mästarklassen, Tudor Butuc slutade sjua och Sion Nivstrand Wikdahl åtta i Knatte-SM  och Egil Berling slutade fyra i Minior-SM.

Egil fyra i miniorklassen. Foto: Lars OA Hedlund/Sveriges Schackförbund

Alla HASK-spelares grupper och resultat finns här.
Helsingborgs ASK vill rikta ett stort tack till alla som har varit med och hjälpt till. TACK !