Tre medaljer i Skånska

HASK hade stora framgångar i Skånska skolmästerskapen. Tävlingen. som spelades i Svedala, blev en deltagarsuccé med över 100 startande. HASK var näst största klubb efter Limhamns SK.
I juniorerklassen (2003-2006) tog Haider Al-Sherufi silvermedaljen med 5/6. Hadar besegrade vinnaren Sigge Johansson (En Passant) men hade sämre kvalitetspoäng.  Samuel Larsson slutade femma på 3½. Jokubas Sauklys och Tess Jussila tog 2 och Victor Willstrand 1 poäng.
I kadettklassen (2007-2010) med hela 39 startande slutade Egil Berling fyra och Alexander Berg sexa. Egil tog 5/6 efter fyra vinster och två remier. Fyra spelare slutade på fem poäng tyvärr hade Egil sämst kvalitetspoäng. Alexander förlorade mot slutsegraren Elsa Andersson (Eslövs SK) i ett parti där Alexander hade bra chanser. Efter detta släpte han bara en halva. Två mycket bra insatser.
I miniorklassen (2011-2012) tog Vihaan Angara en fin tredjeplats på 4½/6, enda förlusten kom mot segraren Sriyansh Hari (Limhamns SK). Alex Henriksen slutade sexa efter att ha kämpat i toppen hela tävlingen. Sanghad Ghaderi slutade 13:e, Suchit Palla 19:e och  Adam Olsson 23:a.
I klassen yngre miniorer (2013-) vann Qianru Zhong (Lunds ASK) med sju raka vinster.  Sion Nivstrand Wikdahl tog HASKs andra silvermedalj efter sex vinster och en förlust mot segraren. Tudor Butuc pressade Qianru i sista ronden med förlorade. Tudor blev tia och Maria Burtseva och 24:a i en grupp med 42 startande.