Allsvenskan

På söndag börjar allsvenskan för HASK 2 och HASK 3. Det blir två matcher mot Lunds minder schackklubbar. HASK 2 möter SK Mumien på hemmaplan medan HASK 3 möter Lunds SK på bortaplan.

HASK 2-SK Mumien kan följas här. Matchstart 10:30
SK Mumien är en liten klubb från Lund. Med en hög medelranking kan man komma med ett mycket starkt lag men bänken är kort. I fjol vann HASK med 6-2 i en match där SK Mumien saknade flera bra spelare, i år lär det bli en mycket jämn match. På sin utmärkta hemsida skriver SK Mumien att man tror på seger.  

Lunds SK-HASK 3 kan följas här. Matchstart 11:00
Tredjelaget åker till Lund och en av schack-Sveriges mest intressanta spellokaler, ett 1700-talshus som många kända Lundabor besökt genom åren.
Lunds SK nykomlingar i division tre efter att ha flyttades i ned från division två. I fjol vann värt andralag mot Lunds SK med 5½-2½. Hemmalaget får gälla som knappa favoriter men ett par av våra unga spelare kommer säkert att överraska.