Superettan

I helgen startar elitserien och superettan i Norrköping. HASK möter SS Luleå på fredag, Burgsvik Alva SK på lördag och Kristallens SK på söndag.

SS Luleå slutade sexa i superettan förra säsongen. I laget finns världsstjärnan Haik M. Martirosyan (E 2696) som spelade sex matcher i superettan i fjol. Det finns även flera kända svenska spelare som Emil Hermansson och Thomas Ernst. Hermansson delad andraplats i SM-gruppen 2005 och har varit sekundant åt Vasilij Ivantjuk. Ernst har spelat i schack-OS för Sverige och många HASKare kommer säkert ihåg hans utmärkts spel här i Helsingborg under SM.
Matchresultaten kan följas här. Matchstart fredag 18:00.

Burgsvik Alva SK slutade åtta i superettan förra säsongen. Etta i laguppställningen är Danska stormästaren Lars Schandorff som är känd för att ha skrivit ett par utmärkta schackböcker. Bland klubbens svenska spelare finns bland annat Tommy Andersson som vann Blixt-SM 2019.
Matchresultaten kan följas här. Matchstart lördag 14:00.

Kristallens SK vann division 1:1 förra säsongen i kvalet till superettan besegrades Halmstad-Harplinge med 6-2. Stockholmslaget Kristallens SK har en mycket fin juniorverksamhet, flera av Sveriges bästa juniorer som Erik Dingertz och Melvin Ral Lustig spelar för klubben. Lars Wålinder som vann SM-Blixten i somras spelar också för klubben.
Matchresultaten kan följas här. Matchstart söndag 10:00.

SSF skriver om superettan här.