HASK femma i kadettallsvenskan

HASK var med och arrangerade Kadettallsvenskans (Lag-SM U 16) södra kval. Vi hade anmält två lag men efter några sena återbud fick vi stryka lag 2.
Rond 1 SS Manhem-Helsingborgs ASK 4-2
Onekligen en tuff lottning, Manhem var tippade att gå till finalen och det blev också en förlust. Trots jämna siffror så var vi inte riktig närma. Sanghad imponerade med en vinst i sin debut i kadettallsvenskan.
Rond 2 Team Pelaro Alingsås SS-Helsingborgs ASK 2½ – 3½
En hård match mot ett bra lag. Vi vann med minsta möjliga marginal. Walid vann på bord fem och han spelade rakt igenom en bara turnering med tre poäng på sex partier. Walid fixade en elo-inteckning i snabbschack på fyra partier.
Rond 3 Helsingborgs ASK-Lunds ASK 0 – 6
En ny tuff lottning. Lund är regerande svenska mästare och var klara förhandsfavoriter. Vi blev helt överkörda.
Rond 4 Helsingborgs ASK-Limhamns SK 4-2
Sion och Vihaan tog viktiga poäng mot bra motståndare. Vihaan fick många hårda matcher på bord två, ofta mot äldre motståndare. Vihaan har mognat som schackspelare under det senaste året.
Rond 5 Limhamns SK II – Helsingborgs ASK 0-6
HASK vann klart mot ett ungt Malmö-lag.
Rond 6 Örgryte SK-Helsingborgs ASK 3 – 3
Vår bästa match mot ett Örgryte som på förhand kändes som knappa favoriter. Egil vann mot välmeriterade Sol Andersson och även Alex vann mot högre rankat motstånd efter ett långt och bra parti.

SS ManhemLunds ASK och Kålltorps SS gick till finalen vilket var helt logiskt, Örgryte och HASK aldrig riktigt nära att hota topptrion. En femteplats känns som ett bra och rättvist slutresultat. I Stockholm kvalificerade sig Kristallens SKWasa SK och Trojanska Hästen.
HASK gör en bra insats speciellt som vi hade ett ungt lag som säker kan vara med och slåss om finalplatser under det närmaste åren.
Sluttabell och matchresultat finns här.