Majed vann GP-finalen och hela GP-serien

 

Majed Fakhr Eldin vann både GP-finalen och GP-serien totalt. Foto: Eric Nordin

Skånes schackförbunds GP-serie för juniorer avslutades med en final som spelades i Limhamn. HASK hade tio spelare som kvalificerat sig till finalen. Tyvärr kom skolresor och lite annat emellan för några så vi ställde upp med fem spelare. I yngsta klassen överraskade Prisha som tog fina 3/6 mot bra motstånd. Matthew tog två och Anusha kämpade men fick inte riktigt spelet att stämma. Totalt blev Matthew tia i GP-serien. I kadettklassen, som är mycket stark, så tog Haider två poäng. Han slutade tia totalt i GP-serien.

Nu till Majed som vann GP-finalen för juniorerna. Han vann dubbelt mot Stina Johansson vilket räckte för att vinna både finalen och totalt. I GP-serien slutade Filip trea utan att spela finalen.