Allsvenskan rond 1

Imorgon startar allsvenskan och alla HASKs lag spelar. Lag ett åker till Rödeby, lag två möter Hisings-Alliansen i Göteborg och tredjelaget spelar hemma mot Skromberga.

Rödeby SK har under många år varit Blekinges bästa lag, på senare år har dock  Rödeby utmanats av Karlshamns SS. Rödeby har dock hållit Karlskrona bakom sig när lagen hamnat i samma serie. I fjol slutade Rödeby sexa i division ett östra. Senast matchen mot Rödeby spelades säsongen 13/14 då vann Rödeby med 6-2 i Helsingborg mot Helsingborgs schackallians (HSA). Rödebys mest kände spelare är Magnus Wahlbom som vann SM 1974. Lars Grahn kommenterar Wahlboms seger mot stormästaren Suba här. Läs mer om Rödeby SK här.

Hisings-Alliansen är en allians mellan Götaverkens Schackklubb och Lundby Schacksällskap. I fjol slutade Hisings-Alliansen trea i division 2:5 ett partipoäng efter HSA II. Det för Helsingborgs schackspelare mest kända namnet i Hisings-Alliansen är Tomas Wellevit, han bodde och spelade schack i Helsingborg för några år sedan. I fjol besegrade Hisings-Alliansen HSA II med 4½-3½ i Helsingborg. Läs mer om Götaverkens SK här. Läs mer om Lundby Schacksällskap här.

Skromberga ASS är ett lag som vi spelat mot massor av gånger under årens lopp. I fjol vann Skromberga med 6-2 mot HSA IV och förlorade mot HSA III med 5-3. Skromberga slutade trea i division 3:9. Skrombergas Lars Persson är klubbens mest aktive spelare som bland annat spelar i vårt klubbmästerskap. Skromberga har också en Sverigeetta i Arne Nilsson som är landets bästa aktiva spelare född 1927. Läs mer om Skromberga ASS här.

Hur går det? Förstalaget är klara favoriter medan lag två och tre är knappa underdogs, men som vi alla vet; snittranking i all ära det är på brädet det avgörs.