Förlust för tredjelaget

Tredjelaget mötte det högre rankade laget från Skromberga SS, så förutsättningarna på papperet var tuffa. Dessutom blev inledningen kaosartad, eftersom vår andrabordsspelare Sacke drabbades av akut migrän och inte kunde dyka upp alls.  Som fader påverkades även undertecknad av detta och jag var mer utomhus än inne under första halvtimmen med förhoppning om att han skulle dyka upp.

Nåväl. Saker händer.

Daniel på första bord spelade stabilt, men räknade fel och Skrombergas vice ordförande Hans Dehlin kunde avgöra. Eriks motståndare Tord Andersson skrev anteckningar på protokollet (som vi alla vet är detta förbjudet!)  vilket han fick varning för, men han kunde ändå vinna till slut. 

I mitt eget parti gav jag pjäs alltför snabbt för att öppna h-linjen, men hade räknat fel och motståndaren kunde enkelt hålla emot anfallet och till slut vinna. Markus mötte vår sekundärmedlem Lars Persson och det var dagens längsta match. Bägge hade möjligheter under partiet, men till slut enades de om remi med varsin vitfältslöpare och fem bönder var kvar. 

Stefan övertygade starkt mot Walter Steffert och kunde enkelt avsluta med två fribönder – en på a-linjen och en på h! – och varsitt torn. Även Vijay övertygade mot Roland och trots att Vijay hade bonde upp och verkligen försökte åstadkomma vinstställning försvarade sig Roland och till slut enades de om remi. Även Haider spelade fantastiskt och höll remi mot Sven Olsson, vilket innebär att såväl Vijay som Haider numera har inteckning mot Elo-rankade spelare! 

Resultat finns här.

PS: Sacke är numera fullt återställd och tillbaka på universitetet i Växjö.