Vinst mot Hisings-Alliansen

Efteranalys. Foto: Eric Nordin

HASKs andralag spelar i division 2:6. I serien möter vi fyra Göteborgslag, Mark, Varberg och Falkenberg. Rent sportsligt är serien svagare än Skånetvåan och resorna blir långa. Första matchen var en bortamatch mot Hisings-Alliansen från Göteborg. Hisings-Alliansen är en av seriefavoriterna och har ett jämt och starkt lag. Hisings-Alliansen saknade sin etta, Brjánn Sigurgeirsson, men var ändå högre rankade på fem av åtta bord, rankingskillnaderna var dock små och det visade sig i många hårda partier. Över lag så spelar vi bra, alla våra spelare hade chanser i sina partier. Till slut lyckades vi vinna med 5-3 i efter en jämn och bra match. Valentin Derdic debuterade i andralaget och vann ett skarpt parti. Nyckelpartiet spelades av Idris Amin som vann trots han fick ge material tidigt i partiet. Övriga vinnare blev Stefan Håkansson och Staffan Thomasson medan Fredric Olsson och Daniel Johansson spelade remi.
Alla resultaten finns här.
Tabell och övriga matcher finns här.