Helsingborg totalsegrare i 6-klubbsmatchen

Tomas 6-klubb 2019-09-29

Tomas Rosell hade bra chanser mot vår danske IM Jacob Sylvan. Foto: Eric Nordin

I helgen spelades den årliga 6-klubbsmatchen mot mellan Helsingborg, Engelholms SK, Åstorps SS och danskarna i Hillerød SK, Helsingør SK och SK Nordkalotten. I år var det sista året i cykeln och prispengarna skulle fördelas. I och med att Alliansen har upphört så delades platserna lika mellan HASK och HSS med fem spelare var. Målet var att få lite träning inför seriespelet och att hålla övriga klubbar efter oss i totalen. Inför sista omgången var Helsingør största hotet med två partipoäng upp till oss.

Helsingør jämna och starka lag vann på 7 poäng av 10, en värdig segrare. Nordkalotten hade ett starkt lag på toppborden på vilka tog 4½ av 5, totalt fick Nordkalotten 6½ och slutade tvåa. Vårt lag slutade trea och försvarade totalledningen med 6 poäng. Engelholm överraskade positivt och tog 4 poäng. Totalt, efter 6 omgångar, vann Helsingborg med 39½ före Helsingør med 38½ och Åstorps SS 31½.

Patrik Nilsson vann på bord ett mot Bo Gustafsson (Engelholms SK). Tomas Rosell förlorade på bord två mot Jacob Sylvan (SK Nordkalotten). Anders Hansen spelade remi på bord tre mot Lars F Olsson (Åstorps SS). Stefan Håkansson förlorade på bord fyra mot Nicholas Nielsen (Helsingør SK) och Idris Amin vann på bord åtta mot Robin Ravn (Åstorps SS). Från HSS spelade Åke Westin, Tomasz Szczepanowski, Mats Liljenberg, Steffen Juul och Stefan Myrenfors. Tävlingen spelades på Olympiaskolan.

Alla resultat finns här på NvSSF hemsida..