Skånskt toppschack på söndag

På söndag finns chansen att se schackspel av riktigt hög klass på Minörgatan. Allsvenska Limhamns SK besöker HASK för en match i allskånskan. Även vårt andralag spelar hemma och får en tuff uppgift när Ystads SS kommer på besök.

Limhamns SK är regerande allskånska mästare efter fem raka segrar. I fjol Limhamn besegrade Helsingborgs schackallians med 6-2. I matchen kom Limhamn med både stormästaren Stellan Brynell och internationelle mästaren Christian Jepson. I allsvenska seriesystemet spelar Limhamns SK i elitserien. Läs mer om Limhamns SK här.

Ystads SS slutade trea i sin allskånska division två grupp i fjol. Helsingborgs schackallians andralag besegrade Ystads andralag i fjol men i år blir det tuffare när HASK ställs mot Ystads förstalag. Intressanta namn i Ystads SS är bland andra Håkan Lane som är regerande distriktsmästare i NvSSF (Lane är också medlem i HSS) och lovande junioren Max Rasmusson. Ystads SS spelar i division två i allsvenskan. Läs mer om Ystads SS här.