Oavgjort i derbyt

Helsingborgs ASK III och Helsingborgs SS II spela oavgjort i division tre. Det är enda gången klubbarna möts i allsvenskan den här säsongen. På pappret var HSS favoriter med högre ranking över lag. Vi fick en olycklig inledning när Haider missade en schack och förlorade snabbt. HASK kvitterade omgående när Kent vann för första gången i allsvenskan dessutom mot en  motståndare med över 200 mer i rankning. Eliot spelade en ganska kort remi mot Falk medan Eric vann i stor stil på bord ett. Övriga fyra partier blev långa. Stefan L spelade ett intressant slutspel med bra springare mot dålig löpare som slutade remi. Sacke höll huvudet kallt i ett klart sämre slutspel och klarade remi. Markus Mena kämpade men förlorade i ett riktigt långt parti. Till slut blev var bara Cai kvar som rutinerat släppte en bonde i ett slutspel med olikfärgade löpare, det blev remi. Matchen slutade 4-4, vi kämpade till oss en poäng mot ett på pappret bättre lag. Individuella resultat här. Tabellen finns här.
Helsingborgs ASK II spelade hemma mot SS Manhem III. En på förhand mycket oviss match mellan två topplag. Det blev en jämn match där Manhem kändes som det lite starkare laget matchen igenom. Till slut vann också Göteborgarna med 5-3 vilket speglade matchen ganska väl. HASKs enda seger togs av Staffan som verkligen är i slaget just nu. Remier för Stefan Håkansson, Marcus Karlsson, Daniel Mena och Valentin. Individuella resultat här och tabellen finns här 
Efter jul åker lag två till Göteborg för match mot Kålltorp medan lag tre har en kortare resa när man åker till Ängelholm.