Ungdomsserien

Det blev en övermäktig uppgift att få ihop spelare till alla våra juniorlag speciellt som många av våra spelare går på en skola som hade aktiviteter just idag. Till slut fick vi ge ett lag-w.o. med lag fyra och två w.o. efter sena avhopp efter sjukdom.
Helsingborgs ASK-SK Sandlöparen 2-2
På förhand låg oavgjort nära till hands, Sandlöparen har två av Sveriges bästa juniorer i Bröderna Jönsson på toppborden och två väldigt unga talanger på bord tre och fyra. Det blev helt enligt tipsen med segrar för Markus och Haider på slutborden medan Valentin och Stefan förlorade mot Jönsson-bröderna. Individuella resultat här. Tabellen finns här.
Malmö AS-Helsingborgs ASK II 2½-1½
Tyvärr kom vi bara med tre spelare. Vijay spelade remi med talangen Noah Gebre Hiwot och Elliot startade marschen mot ett elo-tal med en vinst mot Sigvard Åkesson.   Individuella resultat här. Tabellen finns här.
Hässleholms SK-Helsingborgs ASK III 1½-2½
Ett mycket positiv överraskning. Med flera reserver i lager vann vi borta mot Hässleholms SK. Hässleholm har tidigare slagit vårt andralag. Emil och Steven vann mot namnkunnigt motstånd och Matthew tog den avgörande halvan. Individuella resultat här. Tabellen finns här.
Helsingborgs ASK IV lämnade lag-w.o. mot LASK 3 och LASK 4
Helsingborgs ASK V – Eslövs SK II 0-3

Vi gör en bra match med tre spelare mot Eslövs SK. Alex, Freja och Nea kämpade väl mot äldre och mer rutinerat motstånd. Freja kämpade längst av alla. Eslövs SK kom också med tre spelare.
Limhamns SK V – Helsingborgs ASK V 3-1
Det kändes lite som om den hårda första matchen hade tagit musten ur vårt lag. Nea vann sitt parti och här var det Alex som spelade matchens längsta parti.