Påskturneringen

Schack 08 från Norrköping brukar arrangera en påskturneringen som ingår i GP-serien. I år ställdes tävlingen in men i stället spelades en onlineturnering. Tävlingen spelades i tre etappen som alla var en timme långa. På långfredagen spelade alla i en grupp med betänketiden 2 minuter + 1 sekund. Alla spelar så många partier man hinner på 60 minuter. Det blir inte så mycket schack utan man får spela mycket på reflex. Det blir också viktigt att vinna sina vunna ställningar med lite tid på klockan. Efter att ha avslutat med tre raka vinster så lyckades jag ta mig vidare till den högre av två grupper för etapp två.
Etapp två spelades på påskaftons förmiddag med betänketiden 3 minuter + 2 sekunder. Detta var helt klart min favorit betänketid. Jag spelade helt OK mötte bland andra Jan Lundin som vann etappen, en remi mot starke Johan Björkeroth från arrangörsklubben var turneringens bästa resultat för min del.
På eftermiddagen spelades sista etappen med 5 minuter + 3 sekunder. Vilket inte var helt lyckat, på en timme blev det för få partier för att bli utslagsgivande. För egen del stämde inte spelet alls och det blev bara två vinster men jag mötte många bra spelare.
Fördelen med den här typen av spel är att det tar bara några timmar istället för hela helgen, men vist saknar man att träffa alla schackspelare och kunna snacka om sina och andras partier. Slutställningen finns här.