Swedish Chess Team Battle III

På självaste påskdagen spelade HASK för tredje gången i Swedish Chess Team Battle. Vi spelar i den andra av tre divisioner. Med kvarten kvar kändes det kört men med en episk spurt hängde vi kvar med minsta möjliga marginal. HASK fick 184 poäng mot Eskilstunas 183 och Uppsala SSS 180 poäng.Filip stod för många av poängen på slutet men dagen man var utan tvekan Tabba, han besegrade bland annat Martin Jogstad och Inna Agrest. Topp tre i HASK var Tabba 33, Valle 25 och Filip 24. Turneringens resultat finns här.

Division två vanns av Farsta med tre internationella mästare i laget före Team Pelaro med Stormästaren Evgenij Agrest som toppnamn, dessa två flyttas upp till division ett. Nästa vecka blir tuff. Nykomlingar i division två är SK Rockaden där GM Blomqvist, IM Hedman och IM Bator spelade i division tre och Örgryte med GM Adam Tukhaev i laget.

På söndag den 19 april klockan 18:15-19:45 spelar vi mot: Trojanska Hästen (ungdomsklubb ej i allsvenskan), SK Kristallen (Superettan), Linköpings ASS (Div 1), Kungstornet (Superettan), Malmö Allmänna Schackklubb (Div 1). Lunds Akademiska Schackklubb (Elit), Gävle Schackallians (ej i allsvenskan), SK Rockaden Stockholm (Elit) och Örgryte (Superettan).