Allsvenskan 20/21

Det preliminära gruppindelningen för allsvenskan 20/21 har kommit. Det finns en hel del oklarheter för lag ett och två.
Lag ett skall kvala till superettan mot Stockholms SS II. Om förstalaget går upp så blir det att vänta och se vilka lag som spelar i superettan. Det är tre omgångar kvar i superettan att spela. Om lag ett förlorar kvalet hamnar laget i samma serie som lag två.
Lag två spelar i division ett. Det blir en serie med nio eller tio lag beroende på om HASK I spelar i superettan. Lagen är: Helsingborgs ASK II, Lunds ASK II, Lunds ASK III, Limhamns SK II, Malmö AS, SK Mumien, Oves SK, Karlshamns Schacksällskap, Kristineberg SK och eventuellt Helsingborgs ASK. HASK är ett av tolv svenska klubbar med ett andralag i division ett.
Lag tre spelar i division tre. Det blir en fyralagsserie med dubbelmöten. Lagen i serien är Helsingborgs ASK III, Helsingborgs SS II, Engelholms SK och Skromberga ASS.
Analys av lottningen
Rent geografiskt är denna lottning en vinstlott för både lag två och tre. Andralaget kommer att få kortare resväg än förra säsongen i division två, alla lag utom Blekingelaget Karlshamn kommer från Skåne. Tredjelaget har två resor på 2-3 mil och en derbymatch på Trädgårdsgatan.
Andralaget kommer att få kämpa för nytt kontrakt, nyckeln blir att vinna mot lagen på undre halvan. Om vi ska hänga kvar måste vi slå bra lag som Mumien, Karlshamn, LASK III och Krisineberg.
Tredjelaget har fått en lättare serie än i fjol. Förra säsongens tvåa LASK IV och trean Landskrona hamnade i en annan serie. I fjol lyckades Skromberga bäst av lagen i serien medan Engelholm har det bästa laget enligt ranking. Jag tror vi tar fler poäng än ifjol och att våra unga spelare kan överraska.
Hela preliminära lottningen finns här.