Vinst mot Sällskapet i derbyt

Derbyt mot Helsingborgs schacksällskap blev en mycket oviss historia. Det var kamp i alla partier och det var ingen slump att det blev många remier, det var jämt på alla brädena. HASK hade en 2-1 ledning efter att Eric N vänt en något sämre ställning mot Sejfo. Sejfo pressade för hårt och Eric kontrade. Ett annat nyckelparti var Daniels där han höll ihop en tveksam ställning trots mycket dålig tid. Med bara bönder kvar på brädet och ingen möjlighet att spela på vinst för någon av spelarna så tog man remi. I det sista partiet fick Andreas avgöra efter att till slut brutit igenom en mycket låst ställning. Närmast i allskånskan väntar Eslöv borta den 20:e november.

Tabell och alla matchresultat finns här.

HASK II – Engelholms SK 2½-2½
HASKs andralaget spelade oavgjort i en match jag inte såg mycket av eftersom jag mötte Sejfo och därmed var vid draget mest hela tiden. Jag han dock se att Haider besegrade en högre rankad spelare i sista partiet och därmed räddade en poäng till HASK II. Tabell och alla matchresultat finns här.
Närmast väntar Limhamn III på bortaplan också den 20:e november.