Lagschack i helgen

Juniorschack på lördag

Förstalaget spelar borta mot Lunds ASK. Det blir en tuff match mot ett av Sveriges mest lovande lag. Följ matchen här.
Andralaget spelar hemma mot Hässleholms SK. Det kommer att bli en jämn match mot ett lag vi känner väl, vi sov i samma klassrum under skol-SM.  Följ matchen här.
Tredjelaget spelar borta mot SK Bara Bönder. Båda lagen förlorade i första matchen så det här blir en viktig match som kan följas här.
Fjärdelaget spelar i Helsingborg mot Limhamns SK 2 och En Passant 2. Det  är fjärdelagets första matcher, dessa kan följas här och här
Femtelaget åker också till Bara och spelar mot Kristianstads SSSK Bara Bönder 3 och SK Sandlöparen 2. Kristianstads SS är nya i ungdomsserien även om klubben tävlade i ungdomsserierna under namnet SK Knislinge för ett par år sedan.

Allskånskan på Söndag

I allskånskan är det derby för förstalaget. Vi möter Helsingborgs SS på bortaplan. Intresserade kan ta sig till Trädgårdsgatan 11 och se denna prestigematch. Intressanta namn i HSS är lovande junioren Tomasz Szczepanowski och förre Svenska mästaren för veteraner Åke Westin. HSS förlorade sin första match mot Lunds ASK. Följ matchen här.
Andralaget möter förhandsfavoriten till seriesegern Lunds ASK 2 i Lund. I första matchen besegrade LASK 2 Klippans SK med 4-1. I laget hade LASK juniortrion Hampus Bensryd, Alexander Nord och Ludvig Morell vilka alla knackar på dörren till LASKs förstalag i allskånskan. Kanske någon i trion spelar mot två partier mot HASK i helgen. Följ matchen här.