Inför allsvenskan

Första december är det dags för allsvenskans tredje rond och det ser minst sagt spännande ut för Helsingborgs ASK. Alla våra tre lag spelar intressanta matcher.
Helsingborgs ASK spelare spelar borta mot Limhamns SK II med matchstart klockan 11:00. HASK toppar serien med Limhamn på andra plats, båda lagen har maximala fyra poäng. Segraren i matchen kommer att toppa serien och vare enda laget med full poäng.
Limhamns SK II har besegrat SK Mumien och Malmö AS med klara siffror. Limhamn har ett starkt och jämt lag, i derbyt mot mot Malmö AS snittade man imponerande 2164. Läs mer om Limhamns SK här. Tabellen finns här och resultaten kommer här.
Helsingborgs ASK II spelar hemma mot SS Manhem III. Även här är det en match mellan ettan och tvåan i serien. Manhem är Göteborgs största klubb och har under många år varit en av Sveriges bästa klubbar både för seniorer och juniorer. På juniorsidan fick man en fin framgång med en tredje plats i juniorallsvenskan förra helgen, hos seniorerna har det gått lite sämre och i fjol ramlade Manhems förstalag ur superettan. Manhem III kommer från spel i division ett förra säsongen, där man förlorade mot Helsingborgs schackallians med 6½-1½, och räknas som en av förhandsfavoriterna i serien. Manhem har levt upp till favoritskapet med segrar mot Kålltorp och Varberg. Läs mer om SS Manhem här. Tabellen finns här och resultaten kommer här.
Helsingborgs ASK III spelar hemma mot Helsingborgs SS II. Detta blir det enda allsvenska derbyt i år. HSS vann sin enda match i serien med imponerande 6½-1½ mot Engelholms SK. Kommer HASKs unga lejon besegra HSS veteraner? Följ matchen här. Tabellen finns här. Läs mer om Helsingborgs SS här.