Juniorallsvenskan

I helgen spelas juniorallsvenskan. HASK kommer med ett lag som spelar i division två. I division ett och två spelar sex lag medan alla övriga spelar i division tre. I division två möter vi En Passant, Limhamns SK, Järfälla SS, Kristallens SK och Wasa SK. Två lag går upp och två lag åker ut. Jag tror att vi har bra chanser att hänga kvar, Limhamn, Wasa och Kristallen är favoriter. Tabellen finns här. Livesändningen finns här.
Spelprogram:
Rond 1 Kristallens SK – Helsingborgs ASK 3-1
Tyvärr missade Majed tåget så vi kom bara med tre man mot Kristallen. Kristallen här ett jämt och bra lag med alla spelare över 1800. Filip vann säkert mot starke Felix Ytterberg efter att Ytterberg gjort ett schablondrag i öppningen. Valentin och Markus spelade båda mot klart högre rankade spelare. Valentin var bra med tills han tog en bonde i ett läge där han borde gått förbi medan Markus pressades sakta men säkert ner.
Individuella resultat här.
Rond 2 En Passant Svedala – Helsingborgs ASK 1½-2½
En måstematch, en vinst var ett krav för att kunna hoppas på nytt kontrakt. Eftersom två partier inte livsändes så blir det svårt att skriva mer än att Majed vann och Markus förlorade mot lovande Luke Lyngsjö. Valentin spelade ett parti där inge av spelarna lyckades få någon fördel och Filip vann övertygande på bord ett.
Individuella resultat här.
Rond 3 Helsingborgs ASK – Wasa SK 1½-2½
Tyvärr en knapp förlust mot topplaget Wasa SK. Valentin tog kanske sin största seger hittills när Joar Östlund gick fel i sin tidsnöd. För vår det lyckades Markus hålla sitt slutspel med bara sekunder kvar på klockan. Filip och Majed trasslade till det med en springare som inte kunde komma till säkerhet. 
Individuella resultat här.
Rond 4 Limhamns SK – Helsingborgs ASK 2-2
En mycket viktig poäng i jakten på nytt kontrakt och en mycket bra match. Limhamn var högre rankade på alla bord men Filip visade fortsatt god form när han som svart besegrade Joakim Mörling i ett skarpt parti. Valentin tog ytterligare en mycket meriterande seger mot Carlos Törnberg.Partiet gick till ett slutspel där Valentins fribönder var närmare promoveringsfältet vilket avgjorde. Majde och Markus kämpade mot högrankat motstånd men det räckte inte till. Nu avgör sista matchen, vi behöver oavgjort för att få stanna kvar i det fina sällskapet. Individuella resultat här.
Rond 5 Helsingborgs ASK – Järfälla SS 1-3
Allt kom att avgöras i sista ronden, vi behövde oavgjort men vi förlorade 1-3. Filip vann turligt. Valentin kom tidigt i problem och gav upp när han tappade pjäs. Majed och Markus förlorade i partier som inte livesändes. Individuella resultat här.

HASKs lag i juniorallsvenskan. Filip, Valentin, Majed och Markus. Foto: Lars OA Hedlund, SSF Bildbank

Det blir att ta nya tag nästa år i division tre nästa år. Det känns lite surt då vissa av våra spelare är för bra för division tre. Kanske är det roligare att vara en stor fisk i en liten damm, vi får se nästa år.
Västerås blev svenska juniormästare, Wasa vann division två och Linköping division tre.